Franciska

Altijd al nieuwsgierig naar mensen en naar beweegredenen voor hun handelen, richt ik mij met Gente Coaching en Mediation nu alweer ruim 10 jaar op het bemiddelen in en voorkomen van conflicten in werksituaties. Daarnaast coach ik mensen in werksituaties. Van oorsprong ben ik juriste en ik ben hiervoor 10 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven als manager bij commerciële- en overheidsbedrijven in Nederland en Spanje. 

Ik ben MfN Register Mediator (voorheen NMI gecertificeerd mediator genoemd) en werk conform de gedragsregels van de Mediators Federatie Nederland. Ik heb tevens ruime ervaring als rechtbank mediator voor de Rechtbank Rotterdam en Den Haag en het Juridisch Loket. Mediation vind ik een zeer krachtig instrument om de vaak verstoorde communicatie tussen partijen weer op gang te brengen. Ik om te zien dat partijen verantwoordelijk zijn voor de oplossing. Dit wordt door iedereen als respectvoller en duurzamer ervaren. 


"mensen in beweging brengen
is vaak de eerste stap
naar een oplossing"


Als Coach ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen inzicht te krijgen in wat zij eigenlijk willen en wat zij allemaal in huis hebben om dat te bereiken. Het gaat vaak om in beweging komen en een betere balans. Vanuit mijn ervaring als mediator in zakelijke en arbeidsconflicten richt ik mij als coach op vraagstukken hoe collega’s en teams beter te laten samenwerken en gemotiveerd te houden. Tevens denk ik graag mee met managers en ondernemers over organisatiestructuren en beleid. Ik adviseer managers bij sluipende conflicten of spanningen in managementteams, tussen directie en ondernemingsraad.  Er moet altijd oog zijn voor de de oorzaken van het ontstaan van spanningen en wat je daar in positieve zin mee kunt doen in een bedrijf.

Graag maak ik samen met de mensen het verschil door iets wat sluimert, escaleert of onder de tafel gehouden wordt helder te krijgen en te zoeken naar wat mensen en werknemers echt verbindt of uit elkaar houdt. U komt zelf weer in beweging en bent zelf (weer) verantwoordelijk voor uw richting zowel in coaching, mediation of bij advies van Gente. Uit dit proces van beweging en helderheid krijgen richting een gedragen oplossing haal ik mijn voldoening.